Hvem har ansvaret for en bedre fremtid?!

FREMTIDSFORKEREN.DK drives af sociolog og fremtidsforsker Birthe Linddal

Du kan tage kontakt via kontaktformularen, eller på telefon +45 3065 1110

Analyse af mennesker og moderne liv

Fremtidsforskeren har fokus på den moderne verden og de forandringer som ændre vores livsbetingelser dag for dag. Som sociolog er det åbentlyst, at også tidsånden har en afgørende rolle for det liv vi lever og den person vi bliver. Verden er i konstant forandring. Ting sker hurtigt. Vil man have succes gælder det om at følge med,  tag del i den moderne verden og de mange muligheder den også tilbyder.

Men alt hvad fremtiden byder på er ikke kun godt og positivt. Man skal nødigt “lade barnet løbe ud med badevandet”  men gerne holde fast i det der virker og forkaste det der ikke gør. Ikke nogen let øvelse, for kun tiden viser om man har ret, og hvem tør vente på det?

Fremtidsforskeren tør sætte spørgsmålstegn ved fremtiden, tør stille spørgsmålstegn og sætter en ære i, at få folk til at reflektere over, hvor vi er på vej hen?  Og spørgsmål er der mange af når det handler om livet, mennesker og jagten på et godt liv mod 2015?

– Hvem er det moderne menneske? Er alle moderne, – og hvem er ikke? og gør det nogen forskel?

Nutidens kvinder har meget at nå og høje idealer.

Børnene har aldrig været lykkeligere, siger man. Men et voksende antal af dem lider af stress.

Mænd elsker stadig at konkurrere, hvilket passer fint til  en verden med intensiveret konkurrence.

Forbrugere er vi alle sammen, de fleste elsker at shoppe, på jagt efter identitet 24/7.

Uha livet er fedt, aldrig har der været så mange muligheder og aldrig har det været så svært.

Et lykkeligt liv. Vi danskere skulle efter sigende være verden lykkeligste folk. Ikke let at få øje på, en dag hjem på Helsingør motorvejen, i køen i netto eller over snakken i kantinen. Men den skulle være god nok! Spørgsmålet er bare om den fine placering skyldes, at vi rent faktisk har det rigtig godt i vores smørhul af en velfærdsstat eller det blot er et resultat af den kendte danske middelmådighed, hvor ingen har store forventninger?